DYNIA MOCY – potrawy wzmacniające odporność- warsztat kulinarny

Zapraszamy na kolejne warsztaty gotowania z Ewą Garnowską. 

W medycynie chińskiej dynia jest uznawana za produkt, który ogrzewa organizm, wspomaga trawienie i wzmacnia Qi (energię życiową). Posiada właściwości wzmacniające śledzionę i żołądek  kluczowe organy dla odporności.

Na warsztatach dowiesz się:

-Jak wykorzystać dynię w potrawach wspierających odporność, zgodnie z zasadami Pięciu Przemian.

-Jakie zioła, przyprawy i produkty spożywcze łączyć z dynią, aby wzmacniać zdrowie i chronić się przed jesienno-zimowymi infekcjami.

-Poznasz proste i smaczne przepisy inspirowane tradycyjną medycyną chińską.

W menu: 

-Owsianka kawowo-dyniowa- idealna na chłodne poranki;

-Orientalny dyniowy bulion mocy- wzmacniający odporność ;

-Zupa Caldo verde z pieczoną dynią i rukolą ;

-Pieczeń dyniowa z czarnuszką;

Na warsztacie dania przygotowywane są w formie prezentacji i szczegółowo omawiane i wspólnie jedzone 🙂
Uczestnicy otrzymają skrypt do zajęć ze wszystkimi przepisami.

DATA: 30 LISTOPADA – SOBOTA- 

godz 10:00 do 15:00

KOSZT UDZIAŁU: 250 zł 

KONIECZNE ZAPISY: sms 534 55 33 88 lub prohumanewroclaw@gmail.com