DYNIA MOCY – potrawy wzmacniające odporność- warsztat kulinarny
Zapraszamy na kolejne warsztaty gotowania z Ewą Garnowską.
W medycynie chińskiej dynia jest uznawana za produkt, który ogrzewa organizm, wspomaga trawienie i wzmacnia Qi (energię życiową). Posiada właściwości wzmacniające śledzionę i żołądek kluczowe organy dla odporności.
Na warsztatach dowiesz się:
-Jak wykorzystać dynię w potrawach wspierających odporność, zgodnie z zasadami Pięciu Przemian.
-Jakie zioła, przyprawy i produkty spożywcze łączyć z dynią, aby wzmacniać zdrowie i chronić się przed jesienno-zimowymi infekcjami.
-Poznasz proste i smaczne przepisy inspirowane tradycyjną medycyną chińską.
W menu:
-Owsianka kawowo-dyniowa- idealna na chłodne poranki;
-Orientalny dyniowy bulion mocy- wzmacniający odporność ;
-Zupa Caldo verde z pieczoną dynią i rukolą ;
-Pieczeń dyniowa z czarnuszką;
Na warsztacie dania przygotowywane są w formie prezentacji i szczegółowo omawiane i wspólnie jedzone
Uczestnicy otrzymają skrypt do zajęć ze wszystkimi przepisami.
DATA: 30 LISTOPADA – SOBOTA-
godz 10:00 do 15:00
KOSZT UDZIAŁU: 250 zł
KONIECZNE ZAPISY: sms 534 55 33 88 lub prohumanewroclaw@gmail.com