JABŁKO od święta – wigilijne potrawy w nowej odsłonie- warsztat kulinarny 

Warsztat kulinarny z Ewą Garnowską dla wszystkich, którzy pragną wzbogacić swoje
świąteczne menu o zdrowe dania inspirowane tradycyjną medycyną chińską.

W wyjątkowy sposób nawiążemy do symboliki jabłka,
które w chińskiej Wigilii oznacza pokój 苹果píngguǒ i wprowadza dobrą energię do świątecznego stołu.

Podczas warsztatów dowiesz się, jak wykorzystać jabłko – owoc chłodnej  energii,
które wspiera zdrowie płuc i chroni cenne płyny oraz łagodzi nadmierne świąteczne pobudzenie 
– w połączeniu z ciepłymi przyprawami, takimi jak imbir i cynamon, będzie  tworzyć zdrowe i smaczne potrawy wigillijne

W menu: 

-Barszcz mocy z pieczonym jabłkiem;

-Bulion z karpia ze pieczonymi obierkami z jabłka ;

-Pieczeń dyniowa z żurawiną, czarnuszką i sosem jabłkowym ;

-Sałatka z pieczonym burakiem, jabłkiem  i sosem chrzanowym ;

-Bezglutenowa szarlotka owsiano-orzechowa;

Na warsztacie dania przygotowywane są w formie prezentacji i szczegółowo omawiane i wspólnie jedzone 🙂 

Uczestnicy otrzymają skrypt do zajęć ze wszystkimi przepisami.

DATA: 1 GRUDNIA – NIEDZIELA- 

godz 10:00 do 15:00

KOSZT UDZIAŁU: 250 zł 

KONIECZNE ZAPISY: sms 534 55 33 88 lub prohumanewroclaw@gmail.com