JABŁKO od święta – wigilijne potrawy w nowej odsłonie- warsztat kulinarny
Warsztat kulinarny z Ewą Garnowską dla wszystkich, którzy pragną wzbogacić swoje
świąteczne menu o zdrowe dania inspirowane tradycyjną medycyną chińską.
W wyjątkowy sposób nawiążemy do symboliki jabłka,
które w chińskiej Wigilii oznacza pokój 苹果píngguǒ i wprowadza dobrą energię do świątecznego stołu.
Podczas warsztatów dowiesz się, jak wykorzystać jabłko – owoc chłodnej energii,
które wspiera zdrowie płuc i chroni cenne płyny oraz łagodzi nadmierne świąteczne pobudzenie
– w połączeniu z ciepłymi przyprawami, takimi jak imbir i cynamon, będzie tworzyć zdrowe i smaczne potrawy wigillijne
W menu:
-Barszcz mocy z pieczonym jabłkiem;
-Bulion z karpia ze pieczonymi obierkami z jabłka ;
-Pieczeń dyniowa z żurawiną, czarnuszką i sosem jabłkowym ;
-Sałatka z pieczonym burakiem, jabłkiem i sosem chrzanowym ;
-Bezglutenowa szarlotka owsiano-orzechowa;
Na warsztacie dania przygotowywane są w formie prezentacji i szczegółowo omawiane i wspólnie jedzone 🙂
Uczestnicy otrzymają skrypt do zajęć ze wszystkimi przepisami.
DATA: 1 GRUDNIA – NIEDZIELA-
godz 10:00 do 15:00
KOSZT UDZIAŁU: 250 zł
KONIECZNE ZAPISY: sms 534 55 33 88 lub prohumanewroclaw@gmail.com